Post 1 : Surf Fotografie Uitrusting

Gepubliceerd op 12 augustus 2018 om 11:53

Camera body:

Nikon d3300.


Ik heb deze camera uitgezocht omdat ik een compacte maar toch krachtige camera wilde hebben die ook in situaties met heel weinig licht toch goed presteert.
Met deze kleine en lichte D-SLR met 24,2 megapixels kunt je foto's en films met een hoge resolutie maken. De camera is krachtig, gemakkelijk mee te nemen en zeer eenvoudig te bedienen.


De grote beeldsensor legt de kleinste details vast met een hoge scherpte, terwijl de goede prestaties bij weinig licht (tot ISO 12.800) ervoor zorgen dat je kristalheldere beelden vastlegt in donkere situaties.


Ook is de prijsklasse heel gunstig van deze camera en mocht er iets aan kapot dan is het geen enorme uitgave om er iets aan te laten herstellen.

 

Camera Housing:

 

De behuizing voor mijn camera in het water is misschien wel het belangrijkste onderdeel waar ik aan kan denken in mijn fotografie uitrusting.
Ik heb na enige research gekozen voor Nimar underwater housings.

 

De Water Sports Housing Nikon D3300-D3400 met een Flat Port voor Nikon 18-105mm F/3.5-5.6G ED VR

 

Tot nu toe vind ik dit een geweldige set-up en heb er al mooie foto's mee kunnen maken. De bediening werkt makkelijk en alle knoppen en hendeltjes zijn met één hand te bedienen. Ook heb ik geen last van condensvorming etc. in de housing/port en dat vindt ik ook een heel positief punt in housings, zelfs niet in situaties met extreme temperatuur verschillen.

 

Camera lenzen:

Ik gebruik de Nikon 18-105mm F/3.5-5.6G ED VR in en uit het water voor het maken van foto's en film. Deze lens is heel veelzijdig in gebruik en presteert ook goed in low-light situaties.

 

Voor het fotograferen vanaf vaste land gebruik ik de TAMRON 70-300MM F/4-5.6 vanwege het bereik en het diafragma.

 

Gopro:

 

Ik gebruik een gopro Hero 3+ Black, die 99% doet van wat de nieuwste Hero 5-camera's doen op het gebied van surffotografie en veel en veel minder kost.

Onderwater fotografie met de TELESIN 6 Inch Dome port voor de gopro.

 

Ik gebruik de domeport samen met de trigger het vaakst in holle golven en met veel licht en heldere omstandigheden voor over/under shots.

 

Zwem vinnen:

 

Ik heb gekozen voor de Olaian zwemvliezen (decathlon).
Het zijn comfortabele en krachtige zwemvliezen met geïntegreerde leash zodat je ze niet verliest in de golven. Ook de afvoergaten voor water en zand vooraan vind ik zeer positief. De vinnen hebben een gemiddelde stijfheid waar ik zelf wel de voorkeur aan geef in het water.

Wetsuit:

Ik maak het gehele jaar door gebruik van drie verschillende wetsuits en heb deze met zorg uitgekozen op prijs, kwaliteit en duurzaamheid.


Voorjaar: Hurley Icon 4/3 ator Back Zip Wetsuit.


Zomer: QUIKSILVER AG47 4/3MM ZIPPERLESS WETSUIT

Najaar: Hurley Icon 4/3 ator Back Zip Wetsuit.


Winter: Quicksilver Syncro 5/4/3mm Hooded Chest Zip Wetsuit

 

 

---------------------------------------------------------------------------

 

Vanaf de volgende blogpost post ik de foto's per fotosessie hier. Houd mijn pagina in de gaten!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.